Vidne til trafikulykke: Kollega døde ved siden af mig

Skrevet af admin

13/05/2015

Mest læste i dag

- Jeg har en arm fri og tager fat i ham. Jeg rusker ham, men der er ingen kontakt overhovedet. Jeg tror, han er død.

Sådan beskriver en yngre mand sin oplevelse af sekunderne efter en af de senere års værste trafikulykker, hvor tre personer mistede livet på motorvej E45 ved Hedensted 5. december sidste år.

En af de dræbte var en 54-årig mand fra Esbjerg.

Det var ham, der sad livløs på bagsædet af en VW Passat ved siden af den yngre mand, der onsdag afgiver forklaring under en retssag i Horsens.

Her er en 23-årig lastbilchauffør blandt andet tiltalt for uagtsomt manddrab, da han for sent opdagede, at der var opstået kø. Med høj fart ramte han bilerne foran sig.

Det mandlige vidne fortæller, at han var ude at køre sammen med tre kolleger, da der opstod kø.

Mændene sad og holdt øje med en afkørsel, hvor de skulle af. Derfor opdagede de med det samme, at bilerne foran dem holdt stille.

- Vi holder helt stille, da vi pludselig bliver ramt bagfra af et eller andet. Jeg kan slet ikke bevæge mig. Det er sædet foran, der holder mig fast, siger vidnet.

De to kolleger på forsædet slipper heldigt fra ulykken.

- Det er de andre to, der tager ham (den døde kollega, red.) ud af bilen, fortæller vidnet.

Selv er han også kommet galt af sted.

- Jeg kommer ind på traumecentret og får konstateret brud på tre ribben, syv trykkede ribben samt punktering af en lunge, siger manden.

Tidligere onsdag forklarede den 23-årige lastbilchauffør, at der var "forbavsende lidt" trafik på vejen den skæbnesvangre morgen.

Efter at have orienteret sig i sidespejlet i et par sekunder holdt bilerne pludselig stille foran ham, lød forklaringen.

Manden er anklaget for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og for at have overtrådt færdselsloven.

Han var ikke tilstrækkeligt opmærksom og holdt ikke en passende afstand, da han kom kørende med 90 kilometer i timen og ramte bilkøen, hævdes det i anklageskriftet.

/ritzau/