Vigtige signaler er sandsynligvis ikke fra MH370

Det store område af Det Indiske Ocean, hvor lydsignaler har dannet rammen om eftersøgningen af det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH 370, er nu udelukket som det område, hvor flyet styrtede ned 8. marts.

Det oplyser det australsk-ledede undersøgelsescenter - Joint Agency Coordination Centre (JACC).

Flyet var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 personer om bord.

Efter forgæves at have gennemsøgt store områder af Det Indiske Ocean erkender en flådechef nu, at fire lydsignaler ikke kommer fra det forsvundne fly.

Nu formodes det i stedet, at lydene, der blev opsnappet i april, kommer fra en menneskeskabt genstand, der ikke har noget med flyet at gøre.

Det siger Michael Dean, der er vicedirektør for marineteknik ved den amerikanske flåde til CNN.

- Hvis signalerne stammede fra flyet, så ville det være fundet nu, siger han.

Han bekræfter over for tv-stationen, at det er en generel opfattelse hos de lande, der er en del af den massive internationale eftersøgning.

- Signalerne kommer ikke fra den sorte boks. Vores bedste teori er, at signalerne er noget lyd, der er produceret af skibet, siger han.

Det kan også være elektronik fra andre hjælpemidler, der kan stå bag lydene, siger vicedirektøren.

Onsdag afsluttede Australien den første fase af eftersøgningen, og planen er nu at samarbejde med private firmaer omkring næste fase, der begynder om tidligst to måneder.

Det vil nemlig tage tid at flytte udstyr hen til området, der dækker omkring 60.000 kvadratkilometer, siger Martin Dolan fra det australske center for transportsikkerhed ifølge CNN.

FN's agentur for civil flytrafik lovede tidligere i maj, at sporing af fly fremover vil blive forbedret, men luftfartsindustrien vil først handle på et princip om frivillighed.

Nye teknologier som sporing af fly med satellitter, lagring af informationer af data fra flyets sorte bokse i "clouds" og andre teknologiske landevindinger er under overvejelse efter flyet fra Malaysia Airlines' forsvinden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip