Viktor Axelsen får store klø i VM-semifinale

Semifinalen blev sidste kamp for Viktor Axelsen ved VM i badminton i Ballerup.

Den unge herresingle måtte lørdag som forventet indkassere et nederlag til verdensetteren Lee Chong Wei fra Malaysia, der vandt hele 21-9, 21-7.

Dermed er malaysieren i finalen for tredje VM i træk.

Viktor Axelsen havde utvivlsomt håbet på at presse sine overmand noget mere. Men trods nederlaget kan han med en bronzemedalje se tilbage på et meget flot VM, hans blot andet som senior.

Med sine 20 år er fynboen den yngste danske VM-medaljevinder i herresingle nogensinde, og VM-indsatsen skaber løfter om en stor fremtid for ungdomsverdensmesteren anno 2010.

Viktor Axelsen gik ind til kampen i en fyldt Ballerup Super Arena med visheden om, at han havde fået store øretæver af Lee Chong Wei i alle deres fem hidtidige møder før semifinalen.

Nederlaget på 11-21, 17-21 ved sidste års Denmark Open var den kamp, hvor danskeren havde fået flest point mod den malaysiske spiller, der har virket meget fokuseret i Ballerup i jagten på sit første VM-guld.

Lee Chong Wei viste da også klassen i første sæt, men først efter at Viktor Axelsen havde formået at følge med frem til stillingen 8-9.

Så skruede den topseedede spiller imidlertid op for tempoet, og kort tid efter var første sæt overstået.

Viktor Axelsen lod sig ikke slå ud og bragte sig hurtigt foran 3-0 i andet sæt.

Igen blev den danske glæde dog kortvarig. Lee Chong Wei viste foran 6-5 klassen med en svipserv, som fuldstændig overraskede danskeren.

Malaysieren kværnede videre mod den sikre sejr i kampen, der var overstået på blot 34 minutter.

Lee Chong Wei skal i finalen møde enten kineseren Chen Long eller indoneseren Tommy Sugiarto, der mødes senere lørdag.

Lee Chong Wei tabte VM-finalen i både 2011 og 2013, begge gange til det kinesiske fænomen Lin Dan, der ikke er med i Ballerup.

Malaysieren tabte også OL-finalen til samme Lin Dan i både 2008 og 2012, så Lee Chong Wei er i den grad sulten efter at komme til tops ved årets VM.

Senere lørdag skal herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen og mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen i aktion for Danmark i semifinalerne ved VM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip