Viktor Axelsen vil presse storfavorit i VM-semifinale

Det vil være en sensation, hvis Viktor Axelsen lørdag spiller sig i finalen i herresingle ved VM i badminton i Ballerup.

Den 20-årige dansker står over for ingen ringere end verdensetteren Lee Chong Wei, malaysieren der jagter sin første VM-guldmedalje efter mange år som evig toer efter fænomenet Lin Dan.

Viktor Axelsen er godt klar over, at han er meget undertippet, men han vil jagte sin chance i Ballerup Super Arena.

- Lee Chong Wei er verdens nummer et og har spillet helt fantastisk i den her turnering. Han har ikke givet særligt mange point væk, så jeg skal prøve at se, om jeg kan ryste ham, siger danskeren, der uanset resultatet er sikker på mindst bronze ved VM.

Viktor Axelsen har fået store klø af 31-årige Lee Chong Wei i alle deres hidtil fem indbyrdes møder.

Danskerens bedste pointscore mod VM-favoritten kom i anden runde ved Denmark Open sidste år, da Lee Chong Wei nøjedes med at vinde 21-11, 21-17.

- Jeg havde lidt succes mod ham i andet sæt ved Denmark Open, så jeg skal prøve at se, om jeg kan finde nogle ting frem fra den kamp. Jeg skal stole på mit eget spil, samtidig med at jeg har respekt for ham.

- Jeg skal have mit angrebsspil til at fungere. Jeg skal turde være fræk i mine slag og bruge maskerede slag, så han ikke bare kan løbe rundt i sit eget tempo og så lave temposkift, når han har lyst.

- Jeg skal lave temposkiftene og ryste ham, for det har vi set, at han kan blive, siger Viktor Axelsen.

Lee Chong Wei har to gange vundet sølv ved både OL og VM, hver eneste gang efter nederlag til Lin Dan i finalen.

Den femdobbelte verdensmester og dobbelte olympiske guldvinder fra Kina er dog ikke med ved årets VM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip