Viktor Fischer advarer mod svensk Liverpool-mentalitet

Det bliver en meget svær kamp, når det danske U21-landshold i fodbold på lørdag møder Sverige i EM-semifinalen i Prag.

Ikke mindst den svenske vindermentalitet skal overvindes, hvis Danmark skal nå hele vejen til EM-finalen, mener Viktor Fischer.

- Det er et hold, der aldrig går ned. De var bagud mod Italien og vandt 2-1. De var bagud mod Portugal og vendte det (til 1-1), så de kom videre. Og mod Frankrig i kvalifikationen var de bagud med op til flere mål, men de indhentede franskmændene.

- Sverige har den der Liverpool-mentalitet fra 2004/05-sæsonen, de bliver ved. Det bliver 90 hårde minutter, hvor vi skal levere vores allerbedste, siger den danske fløjspiller.

Viktor Fischer henviser til det Liverpool-hold, der var bagud 0-3 mod AC Milan efter første halvleg i Champions League-finalen for 10 år siden.

Det engelske hold udlignede til 3-3 i anden halvleg og vandt siden finalen efter straffesparkskonkurrence.

- Sverige står godt kollektivt. De vil gerne komme frem på omstillinger, og de er rigtig stærke på dødbolde, siger Viktor Fischer.

Den 21-årige fløjspiller var af sted med A-landsholdet, da U21-landsholdet den 11. juni spillede 2-2 mod Sverige i Lyngby i den sidste testkamp før EM.

Begge hold manglede en del profiler, og Danmarks Patrick Banggaard blev udvist efter 15 minutter, hvilket ændrede præmisserne for kampen i Lyngby.

- Jeg tror, at vi skal tage små stykker fra kampen i Lyngby med og så glemme resten.

- Det lyder også næsten dumt at stå og sammenligne en træningskamp med en EM-semifinale.

- Vi skal lægge 15-20 procent på deres spil. Svenskerne er blevet bedre, ligesom vi også er blevet det, og intensiteten vil være højere, siger Viktor Fischer.

Danmark og Sverige mødes lørdag aften i Generali Arena i Prag.

Den anden semifinale i Olomouc bliver et opgør mellem Tyskland og Portugal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip