Viktor Fischer skifter til Premier League-oprykker

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Efter sommerferien skal landsholdsspilleren Viktor Fischer spille for Premier League-oprykkeren Middlesbrough.

Han har indgået en treårig aftale med klubben, bekræfter han over for Ritzau ved landsholdets træning i Helsingør torsdag.

- Jeg har skrevet med Middlesbrough i går (onsdag, red.), siger angriberen.

Spørgsmål: Hvordan er det at have fremtiden på plads?

- Det er rigtig rart. Det er en stor klub i måske den allerstørste liga.

Spørgsmål: Har Premier League været drømmedestinationen?

- Jeg har altid drømt om at spille for de største klubber i England. Nu starter jeg i Middlesbrough, som på det her tidspunkt for mig er en stor klub, og der venter nogle store udfordringer.

Spørgsmål: Var det tre eller fire år, du havde skrevet kontrakt for?

- Tre år.

Dermed er der sat punktum for fem år i Ajax, som han skiftede til i sommeren 2011 efter at have været ungdomsspiller i FC Midtjylland, AGF og Lyseng.

Viktor Fischers kontrakt stod først til at udløbe i Ajax efter næste sæson, så englænderne skal betale en overgangssum for danskeren.

I den netop afsluttede sæson mistede den Fischer sin faste plads i Ajax-offensiven, og det var en af grundene til, at han søgte nye græsgange.

- Jeg gider ikke rende rundt og ikke spille, lyder det fra Fischer omkring bevæggrundene for at skifte.

Spørgsmål: Er du blevet stillet i udsigt, at du er tiltænkt en fast plads i Middlesbrough?

- De køber mig, fordi de skal have en forstærkning, men der er selvfølgelig ingen garantier i fodbold. Men de køber mig som forstærkning, og så er det op til mig at vise mig frem.

Den manglende spilletid i Ajax har også bevæget ham længere ud i periferien af det danske landshold, som han nu igen er en del af.

Og drømmen om flere landskampe har også summet i baghovedet, da han skulle overveje sin kommende klub.

- Det har været vigtigere for mig først og fremmest at finde et sted, hvor jeg kunne blive glad. Og så har jeg selvfølgelig i den forbindelse tænkt på, at det også kunne være, at det er det, som gør, at jeg virkelig kan bryde igennem på landsholdet, siger Fischer.

- Altså, slå igennem to steder og få en base to steder, hvor folk lærer mig at kende, og jeg kan give tilbage.

Inden han trækker i Middlebroughs trøje, skal han dog lige et smut med landsholdet til træningsturneringen Kirin Cup i Japan.

Landsholdet spiller mod Bosnien 3. juni, mens vinderen af opgøret mellem værtsnationen Japan og Bulgarien venter 7. juni.

/ritzau/