Viktor Fischer vil tage OL-snak med Middlesbrough

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Landsholdsspilleren Viktor Fischer har længe været en oplagt kandidat til den danske trup, der til august skal deltage ved OL.

Men sommerskiftet fra Ajax Amsterdam til engelske Middlesbrough betyder, at det langtfra er sikkert, at den 21-årige offensivspiller får lov til at rejse med det danske U23-landshold til Brasilien.

Premier League-sæsonen skydes i gang i begyndelsen af august midt under OL.

- Jeg ved ikke, hvor klubben står. Vi har talt en lille smule om det, men det peger ikke i en bestemt retning, siger Viktor Fischer.

- Der er ikke evigt med tid, og på et tidspunkt skal det besluttes.

- Jeg vil gerne træffe den rigtige beslutning for mig selv - uden at brænde nogen broer. Det vil være dumt.

- Jeg skal have en føling med klubben omkring hvordan og hvorledes, men tro mig; jeg vil ikke have noget imod at stille op, fastslår han.

Niels Frederiksen, der er landstræner for OL-holdet, har heller ikke et overblik omkring Fischers muligheder for at komme med til Brasilien.

- Det har vi ikke drøftet endnu. Det vigtigste var, at skiftet er faldet på plads, siger han og tilføjer, at det er et godt klubskifte.

Spørgsmål: Men Fischer var og er vel oplagt til OL-holdet?

- Ja, men det er der flere, der er. Han er en rigtig fin spiller.

- Der er fortsat to måneder til, at jeg skal udtage truppen, så der er tid endnu, siger Niels Frederiksen.

Mens Viktor Fischer i næste uge rejser med A-landsholdet til Kirin Cup i Japan, så tager Niels Frederiksen Aston Villa-midterforsvareren Jores Okore med til en OL-forberedelsesturnering i Sydkorea.

Spørgsmål: Hvordan er Jores Okores situation i forhold til OL. Kan han rejse med?

- Jeg ved det ikke. Det bliver vel afklaret inden længe. Om en måneds tid er vi klogere, siger Niels Frederiksen.

OL-turneringen i Brasilien har givet Dansk Boldspil-Union (DBU) en række udfordringer, da turneringen ikke er en del af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) officielle kampkalender. Derfor er klubberne ikke forpligtet til at frigive spillerne.

/ritzau/