Vil dit barn ikke i skole? Her er eksperternes overraskende forklaring

Det viser et amerikansk studie af 13.000 enæggede og tveæggede tvillinger fra seks forskellige lande, skriver Science Daily.

Studiet viste nemlig, at det højst sandsynligt ligger i generne, når poderne stejler, inden de skal ud af døren.

Undersøgelsens medforfatter Stephen Petrill, professor i psykologi ved Ohio State University, troede egentlig, at det var  familie, lærere, klassekammerater eller andre ting i barnet omgivelser, der var den helt store grund.

Men det skulle vise sig, at omgivelsernes indvirkning var nærmest ubetydelig, skriver de 25 forskere fra forskellige lande, der står bag studiet.

Læs også: Skoler til elever: I bliver dræbt, hvis I pjækker - se den voldsomme video

- Vi havde ret ensartede resultater på tværs af de forskellige lande med deres forskellige uddannelsessystemer og kulturer. Det var overraskende, siger Stephen Petrill.

Han mener derfor, at resultaterne viser, at man bør overveje sine ord, inden man giver lærere, forældre eller barnet skylden for motivationsproblemerne.

Tvillingerne i undersøgelsen blev stillet en række spørgsmål om deres evner og lyst til at lære og fik resultaterne sammenlignet med deres tvillings.

Læs også: Denne pige pjækkede fra skole: Se morens nådesløse hævn

Da der er forskelle på, hvilke gener enæggede- og tveæggede tvillinger deler, kunne forskerne kigge på resultaterne hos de to typer tvillingepar og konkludere, at mellem 40 og 50 pct. af tvillingernes motivation skyldes generne.

Børnene i undersøgelsen var alle mellem 9 og 16 år og kom fra Storbritannien, Canada, Tyskland, Japan, Rusland og USA.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip