Vild biljagt: Guldsmedetyve smider BMW fra sig

Skrevet af admin

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

Efter en biljagt med hastigheder på op til 200 kilometer i timen er det lykkedes politiet at fange tre personer, der efter midnat brød ind i en guldsmedeforretning i nærheden af Thisted.

Tyvene smadrede flere montre i guldsmedeforretningen og slap væk med smykker og ure til en værdi af flere hundrede tusinder kroner.

Tidligt torsdag er det endnu ikke lykkedes politiet at finde en fjerde mand, som også deltog i indbruddet, fortæller vagtchef Jeppe James Olsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var lidt af et tilfælde, der førte politiet på sporet af de fire tyveknægte.

Efter en anmeldelse om et indbrud i en guldsmedeforretning i Koldby klokken 00.55 spottede en patruljevogn lidt senere en sølvgrå BMW med udenlandske nummerplader lidt nord for Struer.

- Bilen kørte med høj hastighed, og vi forsøgte uden held at standse den. Det er så begyndelsen på en eftersættelse på flere kilometer med hastigheder på mellem 150 og 200 kilometer i timen, fortæller vagtchefen.

Biljagten sluttede midt inde i Struer, hvor de fire mænd i BMW'en smed køretøjet fra sig og forsøgte at flygte til fods. To blev anholdt på stedet, mens en hundepatrulje fik fat i endnu en person.

- Vi er nu i gang med at spore den fjerde mand, siger vagtchefen.

De anholdte på 24, 32 og 41 år er alle fra Rumænien. Umiddelbart er de ikke kendt af politiet.

- Nu skal vi have tjekket alle vores databaser, for at se, om de tidligere har begået kriminalitet. En af dem har fortalt, de har noget tilknytning til Sjælland, siger vagtchefen.

Under biljagten kastede gerningsmændene flere tyvekoster fra sig.

- Vi har endnu fundet samtlige smykker og ure, og hjemmeværnspoliti patruljerer på strækningen for at undgå, at folk føler sig fristede til at gå på strandhugst, siger vagtchefen.

/ritzau/