Vild jubel: Danmark henter vital EM-sejr over Polen

Håndboldkvindernes håb om EM-medaljer lever, efter at danskerne lørdag eftermiddag vandt med 28-19 over Polen i en urytmisk og i lang tid temmelig grim mellemrundekamp i Debrecen.

De danske spillere fik efter pausen gang i spillet mod polakkerne, der var blevet godt forberedt af deres danske landstræner Kim Rasmussen, men som ikke havde luft til at følge med i 60 minutter.

Polen er utvivlsomt mellemrundens mest begrænsede hold, og alt andet end en dansk sejr havde været en fiasko og havde betydet farvel til al snak om en eventuel semifinale i Budapest næste weekend.

Danskerne var tydeligt opsatte på at holde et opskruet tempo, som de havde succes med i sidste års VM-bronzekamp mod samme modstander, men desværre ramte Kristina Kristiansen ikke helt samme høje niveau som ved den lejlighed.

I stedet stressede de danske spillere indledningsvis for meget i angrebsspillet og leverede i de første 30 minutter en halv snes tekniske fejl.

Det var unødvendigt, at Polen fik 9-9 med til pausen, for danskerne havde alverdens muligheder for at lægge betragtelig afstand til østeuropæerne, men sjuskede for meget.

Danmark var på forhånd handicappet af at måtte undvære sin mest effektive bagspiller, Louise Burgaard, der havde lagt sig syg med feber og måtte blive hjemme på hotelværelset, mens holdkammeraterne kæmpede for EM-livet.

Til gengæld var Jan Pytlicks tropper ualmindelig godt kørende i forsvaret mod et langsomt spillende polsk hold, der hele tiden balancerede på kanten af nøl.

Louise Svalastog var god til at gå frem i banen mod playmakeren Karolina Kudlacz, og Sandra Toft i målet havde totalt kontrol på sin 191 centimeter høje klubkammerat Alina Wojtas, der slet ikke kom til orde med sin ellers giftige højrehånd.

Polen lavede kun to mål i de første 13 minutter, men Danmark trak ikke afgørende fra, fordi danskerne selv indlagde en scoringspause på mere end 10 minutter undervejs.

Dermed blev polakkerne inviteret indenfor igen i en første halvleg, der var af mere og mere tvivlsom kvalitet, som minutterne gik.

Niveauet blev hævet betragteligt i anden halvleg, hvor danskerne hurtigt oparbejdede en komfortabel føring, og det var godt at se Line Jørgensen og Stine Jørgensen have sikkerhed og variation i langskuddene.

De danske fløjspillere indledte lige så usikkert som mod Norge, men især Maria Fisker blev bedre efter sidebyttet og sørgede for tiltrængt bredde i angrebsspillet.

Med sejren er Danmark oppe på tre point i mellemrunden, og den første af tre små "finaler" er veloverstået.

Der venter nok en vanskeligere opgave i næste kamp mandag aften mod værtsnationen Ungarn, men også her er en dansk sejr et ufravigeligt krav.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip