Vilde scener: Eritrea har indtaget Tour de France

Hvis der skulle uddeles en tilskuerpris til et af de 22 hold i Tour de France, ville den konkurrence allerede være afgjort.

Der udspiller sig dagligt vilde scener omkring det sydafrikanske hold MTN-Qhebeka, der skriver historie som Afrikas første Tour-hold nogensinde.

Specielt holdets to eritreiske Tour-ryttere, Merhawi Kudus og Daniel Teklehaimanot, samler sig opmærksomhed, og i mandagens startby, Antwerpen, var et halvt hundrede eritreiske landsmænd mødt frem, hvor de sang og råbte uafbrudt i halvanden time.

- Eritreere elsker cykelløb. Men det her skørt. Det er ikke til at tro, at så mange møder frem og støtter os. Det giver os selvfølgelig masser af motivation, siger Merhawi Kudus.

Det så næsten farligt ud, da Kudus vovede sig over til indhegningen med supporterne og straks blev begravet i ellevilde fans.

Men sportsdirektør Jens Zemke er begejstret for al den spektakel, hans hold har skabt i det traditionsrige etapeløb.

- Vi har altid den mest larmende fanskare ved etapestarterne. Disse scener er efterhånden ved at blive normale. Det er en stor gevinst for Tour de France at have os med, siger Jens Zemke.

MTN-Qhubeka bliver ført an af den norske kaptajn Edvald Boasson Hagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip