Vilhelmsen efter krisemøde: Vi tager kampen op

Der var lagt op til et dramatisk møde i SF-toppen, da den seneste tid med et tabt kommunalvalg og en blålig finanslov torsdag aften skulle evalueres.

Men mødet endte både med klapsalver og store smil fra Annette Vilhelmsen, der stadig er formand for partiet efter torsdagens evaluering.

- Jeg er en glad formand. Vi har haft et rigtig godt møde, hvor vi har haft nogle grundige drøftelser, og der er mange gode idéer, fortalte hun efter mødet.

- Og der er i denne kreds stor gejst i forhold til at tage kampen op.

SF-formanden har været inde i et par turbulente uger. Først floppede partiet stort ved kommunalvalget ved at falde fra 14,5 procent af stemmerne til 5,6 procent.

Og tirsdag blev SF og resten af regeringen tvunget til at finde sammen med de borgerlige partier for at få lavet en finanslov.

Partiet har efterfølgende fået stor kritik for sin politiske kurs.

- Det er noget af det, vi har drøftet ved mødet. Vi er alle sammen enige om, at vi skal være mere tydeligere og konkrete, siger SF-formand Annette Vilhelmsen.

Medlem af SF's landsledelse og tidligere folketingsmedlem, Kristen Touborg, var klar i mælet efter aftenens møde.

- Vi skal markere os stærkere i regeringen i fremtiden, end vi har gjort hidtil, siger han.

Dog kan han ikke gå i detaljer med, hvilken kurs SF skal lægge i fremtiden.

Et andet medlem fra landsledelsen, der har kritiseret SF's ledelse, er Annette Vilhelmsens trofaste støtter, Trine Pertou Mach.

Hun synes, at det var en fejl, at regeringen og Enhedslisten ikke kunne nå til enighed om et finanslovforlig. Men hun synes stadig, at finansloven er god og "SF'sk", som hun selv formulerer det.

- Den er god, og den er rød. Og der var nogle blå, der ville stemme for den, så det var skønt, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip