Ville forgifte Obama: Kendt skuespillerinde får 18 års fængsel

En amerikansk skuespillerinde er onsdag blevet idømt 18 års fængsel, efter at hun uden held forsøgte at skyde skylden på sin mand for giftangreb på præsident Barack Obama, tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg og en person, der går ind for at skærpe den amerikanske våbenlov.

35-årige Shannon Guess Richardson, kendt fra mindre roller i tv-serierne "The Walking Dead" og "The Vampire Diaries", fik en dom på i alt 216 måneders fængsel for at bryde loven om biologiske våben.

Oven i fængselsstraffen har hun modtaget en bøde på knap 370.000 dollar.

I retten forklarede anklagerne, at kvinden i foråret 2013 havde købt ingredienser til at lave ricin, der er kendt som en dødelig giftblanding uden en kendt modgift.

Herefter sendte Richardson trusselsbreve til Obama, Bloomberg og Mark Glaze - en forkæmper for øget våbenkontrol - med spor af ricin. Alle brevene blev opsnappet i sikkerhedskontrollen, før de nåede frem.

Efterfølgende forklarede hun til politiet, at hendes mand var ansvarlig for at sende brevene, men Richardson blev i juni sidste år anholdt i Texas.

Hun erklærede sig i december skyldig i besiddelse af gift, der skulle bruges som våben.

Brevet til Bloomberg er blevet lagt på internettet og viser et plettet, skrivemaskineskrevet papir med flere stavefejl.

- Du er nødt til at dræbe mig og min familie, før du får mine våben. Enhver, der forsøger at nærme sig mit hus, bliver skudt i hovedet, står der i brevet.

- Retten til at bære våben er min forfatningssikrede ret, og jeg vil kæmpe for den ret til den dag, jeg dør. Det, som dette brev indeholder, er intet sammenlignet med, hvad jeg tænkt mig at gøre ved dig, lød truslen.

John Bales, distriktsanklager i Texas, siger, at efterforskningen har været "meget udfordrende":

- Dagens dom er en tilpas og retfærdig afslutning på, hvad der uden tvivl har været en af vores mest bemærkelsesværdige og endda bizarre sager.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip