Ville Se og Hør aflytte kronprinsens telefon?

Københavns Vestegns Politi vil nu kigge på de oplysninger, der er kommet frem om, at Se og Hør angiveligt talte om at aflytte kronprins Frederiks telefon.

Det fortæller efterforskningschef og politiinspektør Bent Isager-Nielsen til DR Nyheder.

- Vi kigger selvfølgelig på oplysninger om eventuelt forsøg på ulovlig aflytning, siger han og fortsætter:

- Hvis vi vurderer, at der er en rimelig formodning om, at der er foregået noget kriminelt, vil vi se på, om det skal indgå som en del af efterforskningen.

Udtalelserne kommer på baggrund af, at DR onsdag morgen kunne afsløre, at flere kilder uafhængigt af hinanden anklager Se og Hør for tilbage i 2003 også at have arbejdet med planer om at aflytte kronprins Frederiks mobiltelefon.

- Vi kigger naturligvis på alt, som kan være relevant at inddrage i sagen. Får vi en mistanke om, at der er begået noget strafbart, er det naturligvis vores opgave at se nærmere på det, siger Bent Isager-Nielsen.

Han fortæller, at politiet nu skal undersøge, hvad der reelt set har fundet sted, og om der er sket noget ulovligt.

Politiet skal blandt andet vurdere, om den påståede samtale om aflytning er strafbar, selv om aflytningen angiveligt ikke er ført ud i livet. Og de skal finde ud af, om de mulige planer i såfald kan kategoriseres som en såkaldt strafbar forberedelseshandling. Derudover skal politiet også se på, om sagen er forældet.

- I den her sag er det reallistisk, at politiet kigger på eventuelle forældesesfrister, fordi den formodede kriminalitet netop er foregået for 11 år siden, siger Bent Isager-Nielsen.

Som det ser ud nu, har politiet sigtet seks personer fra Se og Hør for ulovligt at have brugt kendtes og kongeliges kreditkortoplysninger.

Diskussionen om aflytning fandt ifølge DR's kilder sted i perioden før kronprinsparrets forlovelse i oktober 2003. Formålet var blandt andet at få de første fotos af Mary Donaldson på Amalienborg.

På det tidspunkt skulle Se og Hør have været i besiddelse af kronprins Frederiks mobilnummer.

 

 

Redaktionel kontakt:

Esben Christensen

tlf.: +4528543259

e-mail: [email protected]

 

 

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

 

Dagens Gossip