Vincenzo Nibali: Det var uheld - ikke dårlige ben

Et tidstab på 2. etape i et Tour de France på omkring halvandet minut er ikke sjovt, når man vandt løbet sidste år.

Sådan må evalueringen nødvendigvis have været for Vincenzo Nibali (Astana), der blev fanget omkring et styrt med 50 kilometer tilbage af søndagens dramatiske 2. etape i Tour de France fra Utrecht til Zélande i Holland.

Styrtet i feltet opstod på et tidspunkt, hvor Etixx-Quick-Step satte tempo i front, efter at massivt regnvejr og sidevind regerede ude på ruten.

Det gjorde det umuligt for Astana-kaptajnen at blive kørt tilbage blandt de øvrige favoritter i feltet, og ydermere var han også ramt af en punktering.

Derfor tabte Nibali sammen med den danske løjtnant Jakob Fuglsang afgørende tid på konkurrenterne i det samlede klassement.

- Det var et spørgsmål om at være uheldig. Det handlede ikke om dårlige ben. Sådan er cykling, og man må acceptere den slags ting.

- Vi fulgte dem, der satte farten, hele dagen. Jeg lå bag styrtet, og jeg forstod på dette tidspunkt ikke rigtig, hvad der foregik.

- Det lykkedes mig at blive på cyklen, men jeg tabte terræn, og for at gøre det hele værre, så punkterede jeg også, sagde Vincenzo Nibali efter etapen til de mange pressefolk omkring ham.

Movistars Nairo Quintana tabte også tid, da han befandt sig samme sted i feltet på det pågældende tidspunkt. Colombianeren, der også hører til blandt de samlede favoritter, valgte også at tage tidstabet med oprejst pande.

- Vi lykkedes med at holde sammen på holdet, og vi samarbejdede med Astana, så vi undgik at tabe endnu mere tid.

- Med regnen og de forskellige styrt, var vi ramt af uheld i dag, og derfor tabte vi tid, men vi håber at hente det tabte tilbage dag efter dag, sagde den 25-årige bjergrytter efter etapen.

Foran i feltet fik Tinkoff-Saxo og Sky indledt et samarbejde for at øge forspringet til Nibali og Quintana, men Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) var ikke specielt imponeret over Skys hjælp.

- Jeg er tilfreds med løbet i dag. Det var en dag, hvor man kunne tage tid. Det er ærgerligt, at der var hold som BMC og Sky, der først begyndte at arbejde sent på etapen, men mod slutningen gav de os en hånd, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip