Vincenzo Nibali vinder Giro d'Italia

admin

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Efter en regnvåd 21. og sidste etape kunne Vincenzo Nibali (Astana) søndag eftermiddag strække armene i vejret, da han rullede over målstregen i Torino.

Jakob Fuglsangs italienske holdkaptajn kunne nemlig fejre sin anden samlede sejr i etapeløbet Giro d'Italia, da de 163 kilometer frem til Torino var tilbagelagt.

Nibali brugte i dette års udgave 86 timer, 32 minutter og 49 sekunder på at kunne iføre sig den lyserøde førertrøje for sidste gang ved ceremonien efter løbet.

Han vandt med 52 sekunder ned til Esteban Chaves (Orica-Greenedge), mens spanske Alejandro Valverde (Movistar) tog tredjepladsen i løbet 1 minut og 17 sekunder efter Nibali, der første gang vandt Giroen i 2013.

Selve afslutningen af etapen blev kørt på en rundstrækning i Torinos gader søndag, og afslutningen endte med at blive neutraliseret på grund af den regnvåde asfalt, der resulterede i flere styrt i løbet af etapen.

Det betød blandt andet, at danske Lars Bak (Lotto Soudal) måtte udgå efter et styrt, og løbets samlede nummer to Esteban Chaves (Orica-Greenedge) var også impliceret i styrt undervejs i regnvejret.

Etapen blev vundet af Giacomo Nizzolo fra Trek-Segafredo, som vandt en tæt spurt, der blev kontroversiel, da Nizzolo lavede et sving med cyklen, som gjorde, at han skærmede Sacha Modolo (Lampre) af i spurten.

De to hollandske LottoNL-Jumbo-ryttere Jos van Emden og Maarten Tjallingii var i udbrud mod slutningen, og da Tjallingii blev hentet, fortsatte Jos van Emden.

Kort efter var Bardiani-rytteren Sonny Colbrelli i asfalten i det jagtende felt, da han kolliderede med en tilskuers arm.

Bob Jungels (Etixx-Quick-Step) forsøgte at komme væk på de sidste kilometer og kørte hollænderen ind, og feltet var på dette tidspunkt nærmest reduceret til en lille udbrydergruppe på omkring 25 ryttere.

Nizzolo lignede gruppens sprinterfavorit, og trods den kontroversielle spurt, så blev han kåret som etapens vinder.

Selv om Nibali har vundet løbet tidligere, så vil han muligvis tænke tilbage på dette års samlede sejr med en enorm glæde, da det få dage før sidste etape slet ikke lå i kortene, at han ville hente den samlede sejr.

Den blev sikret på lørdagens næstsidste etape, der bød på store slag i bjergene.

Inden lørdagens etape havde Nibali 44 sekunder op til Esteban Chavez (Orica-Greenedge), men det blev der lavet om på med et angreb på det sidste bjerg, Sant' Anna Di Vinadio.

Fire kilometer fra toppen angreb Nibali, efter at Jakob Fuglsang havde sat et hårdt tempo på første del af bjerget.

Til sidste måtte Chavez slippe, og han tabte halvandet minut til Nibali på lørdagens etape, hvilket betød, at Nibali kunne sove ganske roligt før søndagens sidste etape.

Jakob Fuglsang sluttede på 12.-pladsen samlet næsten 25 minutter efter sin holdkaptajn.

/ritzau/