Vingummibamsens far er død

Hans Riegel døde i går i hjembyen Bonn af hjertesvigt efter en hjerneoperation, hvor han fik en svulst fjernet. Han blev 90 år.

Det var hans far, der også hed Hans Riegel, der startede Haribo - en sammentrækning af Hans Riegel Bonn - tilbage i 1920. Han døde under anden verdenskrig, og efter krigen satte Hans Riegel den yngre og hans bror Paul Riegel sig for at føre faderens virksomhed videre.

På det tidspunkt var der kun 35 ansatte i Haribo. Fem år senere var der op mod 1000, og i dag er over 6000 mennesker ansat i Haribo.

Læs også: 17 ting enhver fan af vingummibamser bør vide

Haribo blev især kendt for vingummibamsen. Paul Riegel tog sig af produktionen, mens Hans Riegel stod for markedsføringen. Han brugte en del tid på at læse tegneserier og magasiner for børn i den forbindelse.

- Jeg elsker børn. De er mine kunder. Jeg blvier nødt til at vide, hvad de har lyst til at ganske i, hvad de tænker, hvilket sprog de bruger, sagde han engang.

Følg Dagens.dk på Facebook  - klik her og vær med

Det var Hans Riegel, der fandt på Haribos slogan, som bruges den dag i dag: Haribo macht Kinder froh - und Erwachsene ebenso (Haribo gør børn glade - og voksne ligeså, red.).

Paul Riegel døde i 2009. Hans Riegel havde ikke selv børn, men hans brors to sønner fører familieforetagendet videre.

 

Dagens Gossip