Virgin-grundlægger flyver til USA efter rumfartøjs styrt

Richard Branson, der står bag virksomheden Virgin Galactic, flyver til Mojaveørkenen i USA, efter at et rumfartøj fredag er styrtet til jorden.

Det er Richard Branson, der står bag ønsket om at sende et rumfartøj 100 kilometer op i luften, hvor op mod 700 mennesker har foreløbig købt billet for at være blandt de første i rummet.

Det vides endnu ikke, hvad der er skyld i, at det privatejede rumfartøj SpaceShipTwo styrtede til jorden, og kostede andenpiloten livet, mens piloten er sendt på hospitalet med alvorlige skader, ifølge politiet i Californien.

- Tankerne er med Virgin Galactic. Tak for alle jeres beskeder om støtte. Jeg flyver til Mojave med det samme for at være med holdet, skrev den excentriske milliardær på det sociale medie Twitter.

Der går sandsynligvis ikke længe, inden den britiske virksomhedsentreprenør lander i USA, da han er ejer af flyselskabet Virgin Airlines, som er moderselskab til Virgin Galactic, der står bag rumfartøjet.

Andenpiloten blev dræbt, mens piloten nåede at benytte katapultsædet og skyde sig ud ad flyet i faldskærm, inden det styrtede til jorden ved Mojave Air and Space Port i Californien.

Piloten blev efterfølgende fløjet til hospitalet med moderate til alvorlige skader, lyder det.

Virgin Galactic havde planlagt at sende de første betalende passagerer ud i rummet inden udgangen af 2014, og Branson har sagt, at han selv ønsker at være med på første tur.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip