Virgins rumturisme er kommet et skridt nærmere

Den stenrige forretningsmand og Virgin-ejer Richard Bransons drøm om rumturisme er et skridt tættere på at blive realiseret, efter at hans firma Virgin Galactic har underskrevet en aftale med de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) om at sende turister i rummet.

Ifølge aftalen vil de fremtidige rumture foregå fra en base i delstaten New Mexico, og flyvningerne vil blive koordineret sammen med den almindelige flytrafik.

Forventningen er, at turene kan påbegyndes i slutningen af året, og flere end 600 personer har allerede tilmeldt sig en tur ud i rummet. Men det er ikke billigt. Prisen er på 250.000 dollar (knap 1,4 millioner kroner) for at tage en tur med SpaceShip Two.

- Vores team arbejder hårdt på at begynde rutinemæssige rumopsendelser, der er til at betale, fra Spaceport Americana, og denne aftale bringer os endnu et skridt tættere mod det mål, siger direktøren for Virgin Galactic, George Whitesides.

Skuespilleren Leonardo DiCaprio er blandt de kendte, der skal en tur i rummet med Virgin Galactic. Tidligere på måneden blev hans følgesvend fundet ved en velgørenheds-auktion.

Prisen for en rumtur med filmstjernen landede på over fem millioner kroner.

Meddelelsen fra Virgin kom blot få timer før, at Bransons største rival i rumkapløbet planlagde at fremvise sit seneste rumfartøj.

Elon Musk, der er direktør og chefdesigner for SpaceX, vil præsentere firmaets Dragon V2-rumfartøj i Californien tidligt fredag morgen dansk tid.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip