VisitDenmark: Ny dansk verdensarv gavner turismen

Med optagelsen af Stevns Klint og den danske del af Vadehavet på Unescos verdensarvsliste har de to danske naturskatte ikke bare opnået anerkendelse blandt internationale eksperter.

Muligheden for at tiltrække turister fra hele verden er også øget markant, siger vicedirektør i turistorganisationen Visit Denmark Lars Erik Jønsson.

- Det har stor betydning i den internationale markedsføring at kunne læne sig op ad et anerkendt og indarbejdet brand, siger han i en pressemeddelelse.

- Når man er på Unescos verdensarvsliste, kan man tilbyde oplevelser i verdensklasse, og det ved turisterne. Som attraktion får man så at sige troværdighed og autenticitet forærende, og man rykker op i "must see"-klassen, fortsætter han.

Ifølge internationale eksperter har andre attraktioner oplevet en markant stigning i antallet af besøgende, når de er kommet på listen. Samtidig lyder vurderinger fra Unesco selv, at optagelse på verdensarvslisten typisk betyder en turistmæssig fremgang på 30 til 60 procent.

Lars Erik Jønsson regner dog ikke med, at turisterne kommer af sig selv. Der skal også markedsføring til for at indfange de moderne turister, påpeger han.

- De vil gerne blive klogere på attraktionernes særpræg og historier, men de vil ikke bare være tilskuere. Derfor skal attraktionerne gerne kunne iscenesætte oplevelserne med forskellige aktiviteter, så de på en troværdig måde giver turisterne en større oplevelse, siger han.

Han understreger også det essentielle i, at attraktionerne tænkes sammen med eksempelvis overnatning og spisning.

- Første skridt på vejen mod flere turister er taget med optagelsen på Unescos liste. Herefter gælder det om at få sat et samarbejde i gang mellem aktørerne i området og offentlige og private aktører i turisme, kultur og naturbevarelse, siger Lars Erik Jønsson.

Inden mandag har Danmark kun været repræsenteret med naturområder på verdensarvslisten via den grønlandske isfjord Ilulissat. Til gengæld er Danmark repræsenteret på listen over unik verdenskulturarv med Roskilde Domkirke, Jellingstenene og Kronborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip