Vittinghus: Ingen turnering er sikret mod matchfixing

For et halvt års tid siden afslørede den danske badmintonspiller Hans-Kristian Vittinghus, at en malaysisk mand havde tilbudt ham penge for at tabe en kamp med vilje.

Danskeren afslog tilbuddet og indrapporterede episoden til det internationale badmintonforbund (BWF), men han er sikker på, at problemet rækker langt ud over det asiatiske marked, som normalt er i skudlinjen, når det gælder matchfixing.

- Jeg mener ikke, at nogen turnering er sikker på grund af den verden, vi lever i med internettet og dets muligheder. Det (matchfixing, red.) kan ske alle steder, ikke kun i Asien, siger Hans-Kristian Vittinghus til AFP.

- Jeg er sikker på, at matchfixing stadig foregår. Det vil være naivt at tro andet.

Han bakkes op af doublespilleren Mads Conrad-Petersen, der vil have BWF til at bruge mange ressourcer på problemet.

- Det er vigtigt, at der bliver afsat ressourcer til dette (problemet med matchfixing, red.), så vi kan få det stoppet, siger Conrad-Petersen til AFP.

Den tidligere danske stjernespiller Poul-Erik Høyer er i dag præsident for BWF, og han har tidligere slået fast, at forbundet tager alle sager omkring matchfixing meget alvorligt.

Han har desuden opfordret alle spillere til at afslå ethvert tilbud fra folk med ønsker om at påvirke kampresultater.

- Den eneste sikre rute er at afslå enhver henvendelse fra personer, der har relation til matchfixing, lød beskeden fra Høyer til alle badmintonspillere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip