VM: Fransk fight holder liv i dansk kvartfinaledrøm

17/05/2014

Uanset hvordan det går i kampen mod Tjekkiet lørdag eftermiddag, holder det danske ishockeylandshold liv i drømmen om en plads i kvartfinalen ved VM i mindst et par dage endnu.

I lørdagens tidlige i kamp i Chizhovska Arena tvang Frankrig nemlig Norge ud i en afgørelse på straffeslag efter en hæsblæsende kamp, som Stephane Da Costa afgjorde på Frankrigs tredje straffeslag.

Franskmændene vandt dermed 5-4, og med det udfald kan Danmark - formentlig - overhale både Frankrig, Norge og Slovakiet og nappe fjerdepladsen, hvis Janne Karlssons tropper vinder i ordinær tid over Frankrig og Slovakiet mandag og tirsdag.

Den dårlige nyhed er, at Frankrig bliver en ualmindelig hård nød at knække for danskerne.

Regnestykket forudsætter også, at nordmændene ikke tager point fra Canada og Tjekkiet i de sidste kampe.

I 35 minutter var der intet, der tydede på et norsk kiks i den velbesøgte arena, hvor imponerende mange hviderussere havde droppet det strålende solskin til fordel for en par timer i en nedkølet skøjtehal.

Den målfarlige veteranback Mats Trygg bragte nordmændene foran i første periode, og straks efter første pause fordoblede Morten Ask føringen med en kontroversiel scoring.

Ask afsluttede og tromlede i næste bevægelse ind i den franske målmand Cristobal Huet, der dermed blev frataget muligheden for at få handsken på pucken.

Huet var rasende, men dommerne lod sig ikke påvirke, og dermed lignede det en norsk sejr, der ville have krævet et dansk point mod Tjekkiet senere lørdag.

Men franskmændene har spillet et fint VM og gik nærmest amok i slutningen af anden periode, hvor holdet passerede Lars Haugen i det norske mål tre gange.

Antoine Roussel scorede de to og understregede den halvonde stemning på isen ved at give den liggende Haugen en verbal hilsen efter den første træffer.

Festlighederne fortsatte i tredje periode, hvor svagt målmandsspil af Huet tillod Daniel Sørvik at bringe Norge på 3-3. Og mens publikum hev efter vejret, scorede begge hold en gang yderligere, så en mægtigt underholdende kamp måtte i overtid med 4-4.

Norge har nu syv point ligesom Frankrig, der skal møde Danmark og Tjekkiet i de to sidste kampe.

Danmark har - før mødet med tjekkerne - tre point.