VM-holdets ældste mand får lov at pukle hårdest

Mens helt unge folk som Mathias From og Mikkel Aagaard har fået lov til at hvile stængerne under ishockey-VM i Rusland, er det landsholdets ældste mand, der trækker det tungeste læs.

35-årige Daniel Nielsen har fået 110 minutter på isen i de første fem kampe, og dermed er han suverænt den markspiller, som landstræner Jan Karlsson har sendt mest i kamp i arenaen i Moskva.

- Når man har en rolle i både over- og undertal, så bliver det til en del istid. Specielt fordi vi har haft en del spillere i straffeboksen i denne turnering. Det er nok der, en del af forklaringen ligger, siger Daniel Nielsen.

Han stødte til VM-lejren direkte fra et maratonslutspil med Herning Blue Fox, hvor han om muligt får endnu mere istid end på landsholdet.

Måske var det derfor, Karlsson vurderede, at Daniel Nielsen havde brug for at tage den lidt med ro mod Rusland torsdag aften, hvor den erfarne back fik lov at sidde en del på bænken i tredje periode.

- Når man er 35 år og har to kampe på to dage, hvor man spiller rigtig meget, så kan man mærke det. Men det er vilkårene, og det var trænernes beslutning, at jeg ikke skulle spille så meget mod Rusland, siger Daniel Nielsen.

Backen er i al ubemærkethed krøbet op på tredjepladsen på topscorerlisten for alle Danmarks A-VM-deltagelser med 4 mål og 25 assister.

Han er ved dette VM allerede noteret for tre oplæg, ikke mindst på grund af sine evner i powerplay.

- Jeg prøver at gøre tingene enkelt, og jeg synes, jeg spiller godt sammen med resten af holdet. Vi havde en nedsmeltning mod Rusland, og det har måske ikke været så poleret hele tiden, men jeg synes, vi arbejder godt for sagen, siger Daniel Nielsen.

Maratonmanden har spillet i Herning hele karrieren - kun afbrudt af tre år i tyske Hamburg Freezers og en enkelt sæson i Leksand i Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip