VM: Østrig slår titel som verdens bedste skination fast

Østrig vandt tirsdag aften lokal tid guld i holdkonkurrencen ved VM i alpint skiløb i Vail i den amerikanske delstat Colorado.

Det står klart, efter at Christoph Nösig slog Canadas Philip Trevor i det afgørende slalomløb.

Dermed forsvarer Østrig sin titel som verdens bedste skination. Canada vinder sølv, mens Sverige kan tage bronzemedaljer med hjem.

Det er fjerde gang, at der foruden de individuelle konkurrencer bliver holdt holdkonkurrence. Østrig har vundet de tre af gangene.

På sin vej til finalen har Østrig blandt andet sendt Norge ud af turneringen. Men det skete på en halvbillig baggrund, da Norge var foruden sine to stjerner Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, der var fløjet tilbage til Europa for at forberede sig til resten af sæsonen.

Holdkonkurrencen fandt i modsætning til resten af konkurrencerne ved VM, der er blevet holdt i Beaver Creek, sted ved skisportsstedet Vail.

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, der har været til stede under VM, siger, at der forhandles med Det Internationale Skiforbund om at sætte alpine holdkonkurrencer på OL-programmet fremover.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip