Vold og demonstrationer tager til efter politidrab på teenager

Der opstod lørdag morgen ballade i byen Ferguson, da flere end 100 personer gik på gaden i byen Ferguson i protest over drabet på en ubevæbnet afroamerikansk teenager.

Det var beskyldninger om, at teenageren, der blev skuddræbt af politiet for omkring en uge siden, var mistænkt for røveri, der igen fik vreden til at koge over i den amerikanske delstat Missouri.

Den 18-årige Michael Browns familie anklager samtidig politiet for at tilsværte deres søns omdømme med beskyldningerne.

I første omgang var der tale om en fredelig demonstration, men omkring midnat lokal tid begyndte en gruppe personer at plyndre flere butikker i St. Louis-forstaden. Nogle borgere forsøgte dog at forhindre uromagerne i deres foretagende ved at stille sig op foran dem.

Uropoliti i pansrede køretøjer truede med at anholde personer, der ikke adlød deres ordrer, rapporterede CNN.

Politiet affyrede også tåregas og røgbomber nogle steder i området, men holdt sig ifølge lokale medier primært på afstand.

Michael Brown var ifølge politiet mistænkt for at stå bag et røveri af en æske cigarer umiddelbart inden sin død.

Mistanken bygger blandt andet på videooptagelser fra en butik, hvor en høj, muskuløs sort mand klædt i T-shirt og khaki-shorts skubber til en ekspedient. Brown var iført det samme sæt tøj, da han blev fundet død få minutter senere.

Mistanken havde dog ikke noget at gøre med selve skyderiet, lyder det fra politiet.

Politiet siger, at betjenten Darren Wilson inden skyderiet kom i klammeri med teenageren, og at betjenten efterfølgende måtte indlægges på hospitalet med en hævelse i ansigtet. Den fik han, da teenageren forsøgte at tage hans pistol.

Et øjenvidne har dog fortalt amerikanske medier, at han fulgtes med Michael Brown, og at den 18-årige rakte hænderne i vejret og ikke sloges med betjenten. Han fortalte, at politimanden skød Brown flere gange i hovedet og brystet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip