Voldsoffer i retten: Nu slår de min kæreste ihjel

Skrevet af admin

27/04/2015

Mest læste i dag

Julenat sidste år blev Nanna Skovmand sammen med sin kæreste overfaldet og udsat for grov vold på Vesterbro i København.

Overfaldet var så voldsomt, at Nanna Skovmand blev syet med 16 sting og fik flere tænder slået løse.

I begyndelsen var det Nanna Skovmands kæreste, Mads Schøllhammer, der blev overdænget med spark og slag med kædelås.

- Jeg står og skriger efter hjælp og tænker, at nu bliver han slået ihjel. Jeg tænkte, at det ville få konsekvenser, hvis jeg blandede mig, men jeg kunne ikke lade være, siger Nanna Skovmand i Københavns Byret.

Fire unge mænd i alderen 16, 17, 18 og 19 år er tiltalt for grov vold. De nægter sig alle skyldige. De erkender dog at have været til stede under episoden.

- Jeg prøver at få fat i Mads, men en af drengene tager fat i min krave og kaster mig ned på jorden.

- Jeg får slag i baghovedet med kædelåsen. Hvor mange gange ved jeg ikke, men jeg tror, det er tre, fire eller fem gange. Jeg er ikke sikker, for jeg er hele tiden ved at besvime, forklarer en tydeligt påvirket Nanna Skovmand.

Da overfaldsmændene er flygtet fra stedet, får Nanna Skovmand skældud af sin kæreste.

- Han var frustreret over, at jeg ikke var flygtet. Da de begyndte at angribe Mads, råbte han, at jeg skulle løbe min vej.

Mads Schøllhammer har tidligere mandag vidnet.

Episoden har været så traumatiserende for Nanna Skovmand, at hun inden sin vidneforklaring i Københavns Byret fortalte, at hun ikke ville kunne gennemføre vidneforklaringen, hvis de fire tiltalte var til stede i retslokalet.

- Det gør mig meget angst. Jeg er bange for, at jeg ikke kan sætte ordene sammen, hvis de sidder herinde, forklarede hun.

Retsformand Jens Stausbøll besluttede herefter, at de fire tiltalte skulle overhøre Nanna Skovmands forklaring i et tilstødende lokale via højttaler.

Efter hændelsen i december 2014 lagde Nanna Skovmand billeder op af sit forslåede ansigt på Facebook, hvilket medførte stor omtale på de sociale medier.

Anklager Pia Simon kræver den 16-årige dreng og den 18-årige mand udvist, såfremt de bliver fundet skyldige.

/ritzau/