Voldsom regn får antik by i Italien til at synke i grus

To bygninger er styrtet sammen efter en periode med voldsomme regnskyl i den antikke romerske by Pompeji, der er en af verdens mest berømte arkæologiske seværdigheder, oplyser de italienske myndigheder søndag.

Nogle få sten faldt sent lørdag aften fra Venusbuen, et område, der allerede var afspærret for besøgende, siger fredningsmyndighederne.

En af de mere alvorlige ødelæggelser, der blev opdaget søndag morgen, var en 3,5 meter lang sektion af Nekropolis-muren ved Porta Norcera, der var smuldret. Normalt er området åbent for publikum, men det blev øjeblikkeligt spærret af.

Den italienske kulturminister, Dario Francheschini, har indkaldt til et krisemøde tirsdag for at få vurderet ødelæggelserne.

Siden 2010 er mere end en halv snes bygninger smuldret i området, der er på Unescos verdensarvsliste. Det skaber fornyet international bekymring for, at Italiens økonomisk udsultede institutioner ikke er i stand til at beskytte landets kulturarv.

Efterforskere har afsløret, at tidligere vedligeholdelses- og restaureringsarbejde i Pompeji blev undergravet af korrupte embedsmænd og infiltration af den lokale mafia, den Napoli-baserede Camorra.

EU deltager i de italienske bestræbelser på at rette op på situationen ved at betale hovedparten af et 105 millioner euro (783 millioner kroner) stort genopbygningsprogram.

Så sent som i sidste uge meddelte myndighederne, at den første del af projektet var færdigt.

Den engang blomstrende romerske by Pompeji blev sammen med den nærliggende by Herculanum ødelagt under et udbrud i vulkanen Vesuvs i år 79 før vor tidsregning.

Tusindvis af mennesker blev dræbt, og de antikke byer blev begravet under seks meter vulkansk aske.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip