Voldsom vrede over DFDS: Kampklædt politi sat ind mod demonstranter i Frankrig

Franske færgearbejdere har i flere uger været i faglig kamp for ikke at miste deres arbejde, efter det danske rederi DFDS har overtaget driften af færgeruterne fra den franske by Calais.

Men nu har demonstrationerne udviklet sig til deciderede optøjer, og vrede arbejdere blokerer nu tunellen, der forbinder England med Frankrig. 

Ifølge flere medier, er demonstranter trængt ind på terminalområdet, hvor de har brugt brændende bildæk til at sabotere togskinnerne, hvilket har efterladt tusindvis af britiske og franske ferierejsende strandet på begge sider af Den Engelske Kanal. 

Kamplklædte franske betjente måtte sættes ind mod demonstranterne, efter de tvang sig adgang til terminalområdet. 

Vreden skyldes DFDS udmelding om, at de kun kan ansætte 202 af de 577 arbejdere, der tidligere var i beskæftigelse på to færger fra MyFerrieLink, som selskabet Eurotunnel valgte at sælge, da de ikke var rentable. 

Men selvom de vrede færgearbejdere truer med at eskalerer optøjerne, så forholder DFDS sig afventende. 

- Vores skibe er selvfølgelig meget forsinkede, og det samme er vores passagerer, siger informationschef i DFDS, Gert Jakobsen, til dagens.dk

- Vi har fremsat et tilbud om at beskæftige en hel del mennesker fra MyFerriesLink, der er sat under administration, så nu afventer vi, og ser hvad de svarer, siger Gert Jakobsen. 

Ifølge DFDS er situationen ikke så slem for de vrede færgearbejdere, som de lægger op til. For udover de 202 medarbejdere, som DFDS vil overtage, så har Eurotunnel også fremsat et tilbud om at beskæftige yderligere. 

- Som vi forstår det, vil Eurotunnel fortsætte med at drive et fragtskib, hvor de vil kunne beskæftige 130 personer, men vii ved endnu ikke om de vil acceptere det, siger Gert Jakobsen til dagens.dk. 

Udover problemerne med de vrede færgearbejdere, har fransk politi også skulle kæmpe illegale flygtninge, der camperer i Calais, hvorfra de forsøger at komme til England. 

De har forsøgt at udnytte situationen ved at snige sig ombord de mange lastbiler, der holder i kø for at krydse kanalen. 

 

 

Dagens Gossip