Vor Bank blev droppet: Bankfusion skal finde nyt navn

24/10/2013 14:07

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Bankkunder på Sydsjælland og Lolland-Falster kommer alligevel ikke til at gøre forretninger med Vor Bank. Det navn for den planlagte fusion mellem Vordingborg Bank og Lollands Bank er nemlig droppet, oplyser Lollands Bank.

De to banker slår dog fortsat pjalterne sammen som planlagt - blot fortsætter den fælles bank under navnet Lollands Bank i en periode, indtil et passende navn er kommet på plads.

Beslutningen er taget, fordi bankens repræsentantskab, aktionærer, kunder og andre interessenter har gjort det tydeligt for bestyrelsen, at navneændringen har skabt uro.

Bestyrelsen vil nu sætte gang i en proces for at finde det rigtige navn, logo og designlinje, "der afspejler de værdier, som kendetegner den fusionerede bank", hedder det i kvartalsregnskabet fra Lollands Bank.

De mere detaljerede planer for fusionen blev efter planen offentliggjort torsdag. Vordingborg Bank opløses, hvorefter samtlige forpligtelser og aktiver overdrages til Lollands Bank.

Hver aktionær i Vordingborg Bank modtager 5/6 aktie i Lollands Bank. I alt modtager Vordingborg Bank-aktionærerne 165.000 aktier i den fortsættende bank med en nominel værdi på 3,3 millioner kroner.

Vordingborg Banks regnskab for årets første ni måneder bærer kraftigt præg af et besøg fra Finanstilsynet tidligere i år, der har udløst store nedskrivninger og et stort underskud.

Banken tabte 56,1 millioner kroner i årets første ni måneder mod et overskud på 3,1 millioner kroner i samme periode i 2012.

Bedre ser det ud i Lollands Bank, som kom ud af de første ni måneder af 2013 med et ordinært resultat før skat på 22,5 millioner kroner, hvor sidste års resultat lød på 15 millioner kroner.

Forbedringen af resultatet skyldes blandt andet færre nedskrivninger på udlån.

Lollands Bank blev grundlagt i 1907 og har hovedsæde i Nakskov med primært markedsområde på Lolland og Falster.

Vordingborg Bank blev grundlagt i 1890 og har hovedsæde i Vordingborg med primært markedsområde på Sydsjælland og Nordfalster.

/ritzau/