Vordende far får bryster og topmave: Nu er han sygemeldt med morgenkvalme

11/09/2014 22:43

Lotte Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

29-årige Harry Ashby må siges at være engageret i sin kæreste, 19-årige Charlotte Allsopps graviditet. Så meget, at han har de samme symptomer som hende. Det skriver Daily Mail.

Parret fra Birmingham-forstaden Erdington venter barn til starten af januar, og graviditeten har ikke kun ramt Charlottes krop. Harry Ashby har udvilket bryster, taget ca. ni kilo på og lider af morgenkvalme i sådan en grad, at han er blevet sygemeldt fra sit arbejde som vagt.

Læs også: 10 ting vordende fædre skal vide om fødsler

I starten troede de, at det blot var en virus, men ved et lægebesøg viste det sig, at han lider af couvadesyndrom, også kendt som fantomgraviditet.

- Jeg var chokeret. Jeg har fået at vide, at jeg er den første mand i Storbrittanien til at få fri fra arbejde for at være gravid, siger han.

Hvorfor nogle mænd bliver fantomgravide, vides ikke, men mænds hormoner bliver ofte påvirket, når deres partner er gravid. Harry og Charlotte mener, at det kan have noget at gøre med, at de mistede deres ufødte barn for to år siden, og at Harry derfor er særligt involveret følelsesmæssigt.

Læs også: Mænd ser en fødsel for første gang: Deres reaktioner er helt som forventet

De er dog enige om, at det er fint, at han lider af syndromet, for så ved han, hvad hun går igennem.

- Men jeg bliver lidt træt af at passe Harry, når det er meningen, at han skulle passe mig, siger den vordende mor.

Harry er i øvrigt en smule bekymret for fødslen i nogle tilfælde vil fantomgravide mænd nemlig også opleve en slags veer.