Vraget fransk førstedame udgiver memoirer

- Jeg har ikke udelukket at skrive om min tid med Hollande, sagde Frankrigs tidligere førstedame Valerie Trierveiler, da hun i januar var i mediernes fokus efter hun var blevet vraget af præsidenten i kølvandet på hans meget omtalte nye affære med skuespilleren Julie Gayet.

Trierveiler har siden været tavs, men den 49-årige journalist har i stilhed skrevet en bog om sit langvarige forhold til François Hollande.

Bogen, der udkommer torsdag, har uden tvivl fået alarmklokkerne til at ringe hos præsidenten og hans presserådgivere og kan blive en lille sensation i Paris.

Ifølge forhåndsomtalen af bogen, der har titlen "Tak for dette øjeblik", bliver Hollande ikke skånet.

- Alt, hvad jeg skriver, er sandt, skriver forfatteren på bogens omslag, som har været bragt i magasinet Paris-Match. Trierveiler har tidligere arbejdet for magasinet som politisk reporter, og hun bidrager stadig.

- I Élysée-palæet havde jeg det sommetider, som om jeg arbejdede på en artikel. Og jeg har haft det så hårdt med løgne, at jeg ikke kan komme med løgne selv, skriver hun i bogen, der er 320 sider lang.

- Bogen er både et kærlighedsskrig og en langsom nedstigen i helvede - et fald ind i den intimitet, der er i et forhold. To mennesker, og intet andet: Valerie and Francois, skriver Paris Match om bogen.

Den glamourøse journalist mødte Hollande, da han var i et forhold med Ségolène Royal, der er tidligere socialistisk præsidentkandidat.

Hollande forlod Royal, der er mor til hans fire børn, i 2007.

Trierveiler blev efter præsidentvalget i 2012 Frankrigs de facto førstedame, selv om parret ikke var gift.

Afsløringerne af Hollandes affære med den 42-årige Gayet sendte chokbølger gennem Frankrig i januar, og mens magasinet Closer bragte fotos af Hollande på vej til hemmelige stævnemøder med skuespilleren i en lånt lejlighed, blev Trierweiler indlagt på et hospital i en uge.

I en kort erklæring meddelte Hollande, at hans forhold til Trierveiler var forbi.

Trierveiler udtalte sig kun i få interview om forløbet.

- Jeg hørte rygter, men man kan høre rygter om alle. Jeg hørte sommetider rygter om mig selv, og jeg tillagde det ingen betydning. Da jeg fandt ud af det, var det som om, at jeg var styrtet ned fra en skyskraber, sagde hun.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip