Vraget Nobel-formands søster: Min bror blev mobbet

Thorbjørn Jagland har været udsat for omfattende mobning op til, at han tirsdag blev afsat som leder af Nobelkomiteen.

Det mener Jaglands søster Kari, der ifølge den norske avis VG angriber det, som hun betegner som langvarig mobning af broderen.

- Jeg har tiet stille i alle disse år, men nu har jeg fået nok. Jeg er en søster, som holder meget af min bror. Mob ikke min bror, siger Kari Jagland Berntzen til VG.

Hun reagerer blandt andet på, at Norges videnskabsminister, Torbjørn Røe Isaksens, rådgiver efter fyringen kaldte Thorbjørn Jagland for en klovn. Det har han efterfølgende beklaget.

- Min bror er blevet mobbet i en række sammenhænge. Nu synes jeg, det skal stoppe, siger søsteren til VG.

Hun peger desuden på, at broderens engelskkundskaber er blevet kritiseret, mens hun selv som uddannet engelsklærer ikke studser over sin brors sproglige færdigheder.

- Jeg synes, at folk bør tænke mere på sig selv i stedet for at være så optaget af at rakke ned på andre, siger Kari Jagland Berntzen ifølge avisen.

Thorbjørn Jagland, der er socialdemokrat og tidligere statsminister, nåede at sidde som formand for komitéen i seks år, og han bliver afløst af Høyre-politikeren Kaci Kullmann Five.

Ifølge Aftenposten blev Jagland allerede gjort opmærksom på, at han risikerede at blive væltet som formand, da han blev spurgt, om han ville stille op til genvalg til posten.

Arbeiderpartiet, der indstillede Jagland på ny, havde nemlig dengang bange anelser om, at et regeringsskifte i Norge ville betyde, at formanden skulle udskiftes.

Efter Stortingsvalget i efteråret 2013 har Høyre og Fremskrittspartiet dannet regering i Norge, og Arbeiderpartiets spådomme blev altså tirsdag til virkelighed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip