Vred minister: For dyrt at gå til fodbold i England

Det var i forvejen dyrt, men tilskuerne skal betale flere og flere penge for at gå til fodbold i England.

BBC har gennemgået billetpriserne i de fire bedste engelske fodboldrækker, og det viser sig, at priserne er steget med 4,4 procent om året siden 2011. Gennemsnitsprisen på den billigste billet er nu 21,49 pund (202 kroner) per kamp.

Sportsminister Helen Grant fortæller BBC, at hun sagtens kan forstå de fans, der kritiserer prisudviklingen.

- Klubberne skal ikke taget deres fans for givet.

- Jeg kan godt forstå, at fans'ene er vrede. Jeg er vred. Fans er fodboldens blod, og uden fans ville fodbolden slet ikke være det samme, siger Helen Grant til BBC.

- Hvis en familie på fire skal til en kamp i Premier League, så koster det 130 pund (1216 kroner), og det er før, man begynder at indregne benzin, parkering, et kampprogram, hotdogs, burgers og noget at drikke.

- Det er ikke til at betale for de fleste familier, så klubberne skal virkelig få set på det, siger sportsministeren.

Arsenal er den dyreste klub i Premier League med billetpriser på 97 pund (908 kroner) per kamp. Det er endda 29 pund (271 kroner) færre end i sidste sæson. Et sæsonkort koster 2013 pund (18.835 kroner).

Newcastle har de billigste billetter i Premier League. Det koster 15 pund (140 kroner) at få en plads på St. James Park. Mestrene fra Manchester City har det billigste sæsonkort med en pris på 299 pund (2798 kroner).

/ritzau/

 

Dagens Gossip