Vuelta: Degenkolb får omsider en sejr

Den tyske sprinter John Degenkolb (Giant-Shimano) fik omsider en sejr efter en lang række andenpladser.

Degenkolb var hurtigst, da 4. etape af cykelløbet Vuelta a Espana tirsdag blev afgjort i en massespurt.

Den 154 kilometer lange og kuperede etape bød undervejs på flere angreb, men det jagende og derfor decimerede felt fik indhentet de sidste lykkeriddere på den anden af tirsdagens to stigninger.

Det afsluttende stykke vej ind mod målstregen i Cordoba bød på en nedkørsel, inden vejen fladede mere ud.

Det passede åbenbart John Degenkolb godt. Tyskeren hang godt med, da Adam Hansen (Lotto-Belisol) som den første angreb 1800 meter fra mål. Australieren holdt kun en kilometer, og så måtte han opgive.

Irske Daniel Martin (Garmin-Sharp) tog over, men heller ikke han formåede at holde hele vejen.

På de sidste meter skruede Degenkolb tempoet i vejret og slog et hul til forfølgerne. Vicento Reynes (IAM) og den lyserøde førertrøje Michael Matthews (Orica-Greenedge) kom ind på de følgende pladser.

Sejren var den første til tyskeren i flere måneder. Til gengæld er det blevet til et hav af andenpladser. I søndags blev Degenkolb toer på Vueltaens 2. etape. I sommerens Tour de France blev det også til to andenpladser.

I den samlede stilling topper australske Michael Matthews med et forspring på 15 sekunder til Alejandro Valverde (Movistar). Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) er 27 sekunder efter på ottendepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip