VW finpudser planen for at rette op på skandale

Bestyrelsen i Volkswagen sidder i Wolsburg i Tyskland og er i fuld gang med at lave de sidste justeringer i den plan, der skal forsøge at rette op på skandalen med snydesoftware i 11 millioner af koncernens dieselbiler.

En talsmand for transportministeriet i Tyskland siger, at planen senere onsdag ventes afleveret til de tyske transportmyndigheder (KBA).

Fristen for VW til at aflevere sin plan udløber netop onsdag.

- I går forsikrede VW os blandt andet om, at planen afleveres til KBA til tiden, siger talsmanden.

De 20 medlemmer af bestyrelsen i VW indledte deres bestyrelsesmøde onsdag klokken 09:00, og da sagde kilder tæt på situationen, at mødet ventedes at blive langvarigt.

Midt på eftermiddagen sagde bestyrelsesmedlemmet Wolfgang Porsche, at tidligere finansdirektør Hans Dieter Pötsch er udpeget til posten som ny bestyrelsesformand.

Pötsch afløser Berthold Huber, som i april blev udnævnt til midlertidig bestyrelsesformand, da VW-patriarken Ferdinand Piëch gik af.

Det er nu over to uger siden, at det kom frem, at der på en række VW-dieselbiler i USA er installeret snydesoftware, der ved kontrolcheck viser, at bilerne forurener langt mindre, end de gør i virkeligheden.

Siden har VW sagt, at det gælder 11 millioner biler, og koncernen skal fremlægge en plan for, hvordan der rettes op på det.

Matthias Müller, den nye topchef hos VW, siger til avisen Frankfurter Allgemeine Zeitungs onsdagsudgave, at VW i januar vil begynde at kalde bilerne med snydesoftware på værksted.

Den pågældende software skal udskiftes, og det vil ifølge Müller være ordnet inden udgangen af 2016.

I Danmark gælder det omkring 90.000 biler.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip