Washington Post: Pakistan støtter droner

De omstridte amerikanske droneangreb i Pakistan er sket med støtte fra pakistanernes egen regering, og Islamabad har endda i nogle tilfælde udpeget målene for USA's militær.

Det skriver Washington Post med henvisning til hemmelige dokumenter, som dagbladet er kommet i besiddelse af.

Avisen skriver om hyppige angreb over flere år frem til 2011.

Pakistans ledere har ellers igen og igen fordømt den amerikanske dronekampagne.

Men Washington Post skriver, at ledere i Pakistan hemmeligt støttede kampagnerne, og i årevis modtog de løbende hemmelige briefinger om angrebene og antallet af dræbte og sårede.

Det fremgår af hemmelige CIA-agenter og pakistanske dokumenter, som avisen er i besiddelse af.

Dokumenterne beskriver snesevis af droneangreb i Pakistans klanområder og indeholder kort og luftfotos af målene både før og efter bombardementerne.

Den omtalte periode gælder tidsrummet fra sidst i 2007 frem til sent i 2011, hvor droneangrebene blev stærkt optrappet.

Pakistans hemmelige støtte til droneangrebet har længe været kendt i mange kredse i både Washington og Islamabad. I den tidlige del af kampagnen anvende amerikanerne endog pakistanske luftbaser til deres droner.

Den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif, har netop opfordret præsident Barack Obama til at sætte en stopper for droneangrebene i Pakistan. Opfordringen blev tilkendegivet under et møde i Washington onsdag mellem de to ledere.

- Jeg bragte også spørgsmålet om droner op på vores møde og understregede behovet for at stoppe disse angreb, sagde Sharif efter at have talt med Obama i Det Hvide Hus.

Totalt er omkring 2200 personer blevet dræbt under de sidste 10 års droneangreb, lyder det.

Sikkerhedssamarbejdet har i store træk været nedfrosset efter 2011, hvor et amerikansk luftangreb ved et uheld kostede 24 pakistanske soldater livet.

Samme år slog amerikanske elitesoldater til mod terrorlederen Osama bin Laden inde på pakistansk territorium.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip