Wass og Celta tromler Barcelona over i choksejr

23/09/2015

Daniel Wass fik næsten hele kampen på banen for Celta Vigo, som sensationelt storsejrede med 4-1 hjemme over de forsvarende mestre fra FC Barcelona. Det var mestrenes første pointtab i ligasammenhæng denne sæson.

Hjemmeholdet spillede sæsonens med afstand bedste kamp og pressede Barcelona til at lave flere fejl, som Celta udnyttede nådesløst.

Barcelona startede ellers godt og blev første gang farlige efter ti minutter, da Lionel Messi kom fri i feltet, men fra en lidt spids vinkel kunne Celta-målmand Sergio Álvarez let parere forsøget.

Fire minutter senere fandt Messi angrebskollega Neymar, som var endnu mere fri, end argentineren var kort forinden, men Neymar afsluttede svagt på Álvarez.

Den manglede skarphed blev straffet af et godt spillende Celta-hold efter 26 minutter. Et indlæg sejlede helt over bagest i feltet, hvor den tidligere Barcelona-reserve Nolito stod og samlede den op.

Med en følt afslutning krøllede han bolden helt over i modsatte målhjørne til 1-0.

Det var lidt imod chancefordelingen på det tidspunkt, men procenterne for boldbesiddelse afslørede noget så sjældent som et hold, der havde bolden lige så meget som Barcelona efter næsten en halv time. 50-50 hed fordelingen.

Og kort efter begyndte det virkelig at lugte af en overraskelse.

Gerard Piqué fumlede med bolden som bageste mand, og Nolito kunne heade angrebsmakker Iago Aspas i frit løb mod mål. Han lobbede smukt bolden over Marc-André ter Stegen, og så stod det 2-0 efter en halv time.

Barcelona-spillerne var rystede, og Celta pressede videre for at slukke lyset fuldstændig for gæsterne, men der blev ikke scoret yderligere i første halvleg.

Syv minutter efter pausen burde Lionel Messi have bragt spænding tilbage i opgøret, da han blev spillet helt fri i feltet, men for et tæt på tomt mål fra straffesparkpletten ramte han indersiden af stolpen.

Den afbrænder blev kostbar, for få minutter efter klokkede Barcelona-forsvaret igen i det, og Iago Aspas fik sin anden friløber - og scorede for anden gang. 3-0 til Celta.

En potentiel ydmygelse af de forsvarende mestre lurede.

Barcelona fortsatte med at brænde oplagte chancer på Sergio Álvarez, som stod en stor kamp, men ti minutter før tid fik Neymar reduceret.

Glæden var dog kort, da indskiftede John Guidetti scorede til 4-1 tre minutter senere.