Weekendvejr: Regn drypper på Smukfest

Med regn, svag vind, blæst, sol og torden bliver hele vejrmenuen lagt på bordet for danskerne i weekenden. Deltagerne på musikfestivalen i Skanderborg kan godt lade regntøjet blive i teltene både fredag og søndag, men lørdag vil der sandsynligvis falde en del regn over bøgetræerne.

- Og så vil der tidligt fredag morgen være tæt tåge både i Skanderborg og mange andre steder i landet. Men på den her tid af året er det noget, som ret hurtigt forsvinder, siger vagtchef Thyge Rasmussen fra DMI.

Tågen er væk senest ved 8-tiden, og så bliver det klart vejr de fleste steder med få skyer og meget svag vind. Det bliver op til 25 grader varmt med lokale byger fredag.

Både fredag og lørdag aften bliver det tørt og klart og dermed mulighed for endnu en gang at få varmet grillen op.

Natten til lørdag trækker skyer ind fra sydvest og de begynder sidst på natten at give noget regn i den vestlige del af Jylland.

Regnen breder sig derefter ind over resten af landet. Bygerne kommer til Sjælland om eftermiddag og nogle timer senere får København de første dryp.

- Sjællænderne får lørdag endnu en sommerdag med op til 25 grader om formiddagen, mens Jylland nok bliver snydt for de høje temperaturer. Det bliver også en noget blæsende omgang over hele landet. Ved den jyske vestkyst og ved kysterne ud til Kattegat op til kuling, siger vagtchefen.

Søndag løjer vinden af igen og når rytterne i landets største cykelløb, Postdanmark Rundt, om eftermiddagen suser ind på opløbstrækningen på Frederiksberg Allé, bliver det på tør asfalt.

- Søndag tegner ganske pæn det meste af tiden med temperaturer op til 23 grader. Sidst på eftermiddagen kommer der noget regn fra den sydlige del, men det kommer først frem til hovedstaden om aftenen. Så der er lagt et vejrmæssig fin afslutning på cykelløbet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip