Welbeck-show: Arsenal kvaser Galatasaray på Emirates

02/10/2014

Onsdag aften lagde Emirates Stadium græstæppe til et intenst opgør mellem Arsenal og Galatasaray i Champions Leagues gruppe D.

Det opgør trak hjemmeholdet sig bedst ud af og sendte tyrkerne hjem med et 4-1-nederlag.

Arsenal søgte desperat en succesoplevelse, efter holdet i første runde blev sendt hjem fra Dortmund med et klart 0-2-nederlag i bagagen.

I starten af opgøret lignede Arsenal et hold, der havde tænkt sig at revanchere den dårlige præstation i Tyskland. Englænderne sad nemlig tungt på opgøret fra start.

Det spilovertag udmøntede sig i midten af halvlegen sig til en scoring. Alexis Sánchez var arkitekten, da han fra sin position på venstrekanten tog et træk ind i banen og lagde en perfekt stikning i dybden til Danny Welbeck.

Her svigtede den engelske landsholdsangriber ikke og 1-0 til hjemmeholdet. Det tændte tydeligvis den tidligere Manchester United-spiller, der ikke var til at styre.

Efter en halv time var Welbeck på pletten igen, da han udnyttede en tyrkisk forsvarsfejl. Arsenal-angriberen vandt en løbeduel mod brasilianske Felipe Melo, og med en kølig højrefod satte han 2-0-scoringen ind bag keeper Muslera.

De to hurtige scoringer var tydeligvis for meget for Galatasaray-fansene, der herefter begyndte at tænde romerlys og kanonslag. Det fyrede dog ikke op under tyrkerne på banen, der måtte indkassere endnu et mål inden pausen.

Igen splittede en stikning i dybden det tyrkiske forsvar. Özil lagde afleveringen til Alexis Sánchez, som iskoldt sparkede bolden i kassen til 3-0-føring, som også var stillingen ved pausen.

Efter pausen var billedet fra første halvleg præcis det samme som i første, og allerede efter syv minutter gik det galt igen.

Igen igen var det Danny Welbeck der stjal billedet, da han med et frækt lob scorede sit tredje mål til stillingen 4-0.

Efter en times spil skulle kampen alligevel tage en uventet drejning. Tyrkernes Burak Yilmaz fik nemlig en stikning i dybden, og keeper Szczęsny kom farende ud.

Desværre for den polske keeper fangede han benene på Yilmaz og ikke bolden, hvilket resulterede i et rødt kort og et straffespark.

Det straffespark eksekverede Yilmaz selv og reducerede englændernes føring.

Arsenals 10 mand trak sig herefter naturligt tilbage på banen og satsede på kontraer. Utroligt nok skabte englænderne alligevel store chancer, men udeholdet havde også deres chancer for at reducere yderligere.

Der blev dog ikke scoret yderligere i opgøret, og Arsenal fik dermed sin første sejr i dette års Champions League.

I gruppens anden kamp hentede tyske Dortmund en 3-0-sejr på udebane mod belgiske Anderlecht. Angriberne Ciro Immobile og to gange Adrian Ramos stod for målene.

Med aftenens resultater ligger Dortmund på en sikker førsteplads i gruppe D med Arsenal på andenpladsen. Galatasaray og Anderlecht ligger på en delt sidsteplads i puljen med et point hver.