Wenger: Mourinho er ikke manden bag Chelsea-succes

26/09/2015 16:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I Chelsea er José Mourinho nærmest synonym med klubbens opstigning til kronisk titelaspirant i Premier League siden 2004 efter flere årtier i subtoppen af Premier League.

Med Roman Abramovic' rubler i ryggen sikrede Mourinho Chelsea det første mesterskab i 50 år, da London-klubben strøg til tops i 2005 - i Mourinhos første sæson som manager i klubben.

Siden er det blevet til mange titler - både med og uden Mourinho ved roret - men spørger man Arsenal-manager Arsène Wenger, der ofte ligger i ordkrig med portugiseren, så er det ikke Mourinho, der har grundlagt Chelseas storhedstid.

- Jeg vil helt klart sige, at det var Claudio Ranieri, der skabte succesen i Chelsea. Han gjorde det forrygende der. Hentede Lampard, mens de havde Terry, Desailly og Gallas.

- Det var et stærkt hold, som efterfølgeren fik lov til at overtage, siger Arsenal-manageren.

Mourinho vandt to mesterskaber på stribe med Chelsea, efter han tog over for Ranieri, der i dag er manager for Kasper Schmeichel i Leicester, og Mourinho kan især takke italieneren for sin succes, mener Wenger.

- Da Claudio forlod Chelsea til fordel for Mourinho, havde han allerede bygget et hold op omkring succes. Jeg kan huske, at de sluttede på andenpladsen med Ranieri, siger den franske manager.

- Det var et hold på vej frem med lovende spillere, der talte navne som John Terry og Frank Lampard - spillere der skabte den succes, Chelsea er bygget omkring.

- Se på det hold, der fik lov at overleve efter Ranieri. Det er de samme spillere, for de var på vej op, allerede da Mourinho kom, siger Wenger.

Wenger og Mourinho har haft travlt med at mundhugges siden kampen mellem Chelsea og Arsenal i sidste weekend, som både indeholdt to røde kort og et omfattende efterspil med tildeling og annullering af karantænedage.

/ritzau/