West Bromwich forlænger Manchester Uniteds udebanekvaler

21/10/2014

Efter to sejre i træk kom storklubben Manchester United ned på jorden mandag aften. På udebane måtte holdet nøjes med 2-2 mod West Bromwich Albion.

Kampen var en ny understregning af holdets problemer på udebane. I fire udekampe i denne sæson er det endnu ikke blevet til sejr, og faktisk er det mere end et halvt år siden, at klubben senest sejrede på fremmed græs.

Holdet var endda få minutter fra at tabe, men fik afværget den værste skuffelse.

United havde som forventet mest spil kampen igennem, men holdet skabte ikke nok. Hjemmeholdet skabte heller ikke meget, men WBA-holdet var til gengæld ekstremt effektivt.

Hjemmeholdet begyndte kampen med størst energi, og den blev for alvor udløst efter et perfekt udført kontraangreb i det ottende minut.

Stéphane Sessegnon modtog bolden lige uden for straffesparksfeltet og hamrede den op i målhjørnet til 1-0.

I den resterende del af første halvleg dominerede Manchester United, men angrebsspillet manglede snert, og holdet skabte stort set ikke åbne målchancer.

Savnet af den karantæneramte Wayne Rooney var markant, og på hans position imponerede spanieren Juan Mata ingenlunde.

Den colombianske angriber Radamel Falcao var placeret på bænken som følge af jetlag efter sin hjemrejse efter en landskamp, så det offensive var lagt i fødderne på Angel Di Maria og Robin van Persie.

Di Maria gjorde mest væsen af sig, men manglede den sidste finesse, og hjemmeholdet havde generelt for let ved at afvise United i første halvleg.

Det ændrede sig straks efter pausen. Den ellers så udskældte belgier Marouane Fellaini var netop blevet skiftet ind, da han med et fremragende mål fra kanten af straffesparksfeltet gjorde det til 1-1.

Scoringen gav United ny optimisme i angrebsspillet, og det trak op til endnu en scoring fra udeholdet i en periode, hvor West Bromwich alene koncentrerede sig om at forsvare.

Men ud af det blå satte hjemmeholdet efter 20 minutter et perfekt kontraangreb op, som Saido Berahino afsluttede til 2-1.

I resten af kampen pressede United for udligning, og indskiftningen af Falcao havde positiv indvirkning.

Han havde en fod med i spillet, da Robin van Persie var tæt på med et stolpeskud, og fire minutter før tid blev holdet i det mindste reddet fra et nederlag.

Fra 20 meter sparkede Daley Blind behersket bolden ind ved stolpen.

Mere blev det ikke til trods et massivt pres, og United ligger stadig nummer seks med 10 point op til topholdet Chelsea.