WHO råber om hjælp: Ebola-smitten breder sig voldsomt

Antallet af døde under det hidtil værste udbrud af ebola i Vestafrika er steget til omkring 2400, og mindst 4784 er smittede. Men de virkelige tal er sandsynligvis højere.

Det siger generaldirektør Margaret Chan fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Chan siger samtidig, at antallet af tilfælde stiger så hurtigt, at myndighederne ikke er i stand til at klare dem og opfordrer til international støtte i form af sygeplejersker og læger, medicin og nødhjælp til de værst ramte lande, Guinea, Sierra Leone og Liberia.

WHO siger, at der er brug for endnu 500 udlændinge med professionelle uddannelser fra sundhedssektoren og omkring 1000 lokale læger og sygeplejersker.

Cuba siger, at det sender 165 læger og sygeplejersker til Vestafrika.

- Vi bidrager med 165 personer - 62 læger og 103 sygeplejersker, siger den cubanske sundhedsminister, Roberto Morales Ojeda.

Ebola-udbruddet i det vestlige Afrika er det værste, der nogensinde er blevet registreret. I seks måneder har de berørte lande kæmpet med at få den dødbringende virus under kontrol.

Liberia er det land, der er blevet allerhårdest ramt, siden de første udbrud blev registreret i nabolandet Guinea.

To nye lovende vacciner bliver i øjeblikket testet, oplyste WHO i denne uge. Hvis forsøgene viser sig at være en succes, kan læger og sygeplejersker i de ebola-ramte lande blive vaccineret.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip