Wilbek før EM-premieren: Bedste danske hold i 10 år

Landstræner Jan Pytlick og spillerne har på forhånd opsat en ambitiøs målsætning om medalje ved EM i Ungarn og Kroatien, og også længere oppe i DHF-systemet forventer man sig store ting af kvindelandsholdet denne gang.

Forbundets sportschef, Ulrik Wilbek, mener, at det hold, Pytlick har med til EM, er det bedste i et årti.

- Det hold, jeg ser i år, er voldsomt forbedret i forhold til tidligere. Der er sket store fremskridt i det seneste år. Det er blevet et stabilt og voksent hold. I mine øjne er det her det bedste danske kvindelandshold siden 2004, siger Ulrik Wilbek.

2004 var året, hvor den danske glansperiode i kvindehåndbold havde en sidste "indian summer" med en overraskende OL-guldmedalje i Athen efterfulgt af EM-sølv senere på året.

Derefter gik der ni år med forgæves jagt på tidligere storhed, indtil det nye kuld endelig hentede bronze ved VM i Serbien sidste år.

- Man skal huske på, at mange af de her spillere har været med, siden de var 21-22 år, nogle af dem endda endnu længere.

- Dengang troede man, at de med det samme skulle ind og redde det hele. Det kunne de så ikke, men nu har de anden modenhed, der giver tro på mere, siger Ulrik Wilbek.

Om der er hold i den danske optimisme får man første fingerpeg om søndag aften, når Danmark møder Ukraine i EM-premieren. Kampen begynder 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip