Wilbek laver etårig aftale med Brøndby

Den tidligere håndboldlandstræner og nu nuværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, begynder som konsulent i fodboldklubben Brøndby fra 1. juni 2014.

Hans kontrakt gælder et år frem, oplyser superliga-klubben.

Wilbek skal primært sparre med trænerteamet omkring superligaholdet og omkring talentudviklingen i Brøndby Masterclass.

- Som jeg tidligere har udtalt, så ser jeg Brøndby IF's projekt som utroligt spændende. Blandt andet er setup'et og tankerne bag Brøndby Masterclass meget imponerende, og det ser jeg frem til at være med til at videreudvikle.

- Min rolle i Brøndby bliver primært som sparringspartner for trænerne og lederne i den sportslige sektor.

- Jeg får et naturligt fokus på talentudviklingen i Brøndby Masterclass, som interesserer mig, og som jeg i mit virke gennem mange år i DHF har en vis portion erfaring med, siger Wilbek til klubbens hjemmeside.

- Jeg skal bidrage med min viden omkring udvikling af unge spillere og det at skabe toppræstationer. På et mere overordnet niveau skal jeg hjælpe med at spinne den røde tråd hele vejen ned gennem klubben, noget som Brøndby allerede er godt i gang med, siger han.

Arbejdet i Brøndby skal give bonus på håndboldfronten.

- I Brøndby får jeg en masse viden og inspiration, som jeg helt sikkert vil kunne bruge i DHF-regi. Talentmiljøet i Brøndby ligner på nogle områder det talentmiljø, jeg kender fra håndbolden, og på andre områder ligner det slet ikke.

- Så jeg forventer at kunne lære en masse fra projektet og de inspirerende personer i Brøndby. Samarbejdet kommer forhåbentlig til at gavne begge parter, siger Wilbek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip