Will Smith og sønnike kåret til årets værste makkerpar

Science Fiction-filmen "After Earth" med Will Smith og sønnen Jaden vandt tre af de mindre prestigefyldte priser natten til søndag ved årets Golden Raspberry Awards, der kaldes Razzies.

Den amerikanske prisuddeling uddeles hvert år til Hollywoods allerværste filmpræstationer, og traditionen tro løber den af stablen aftenen før den noget mere anerkendte Oscar-uddeling.

Jaden Smith modtog prisen som årets værste skuespiller og farmand Will Smith slap heller ikke. Han blev kåret til årets værste birolle. Sammen blev far og søn kåret til årets værste makkerpar.

Filmen, der delvist er skrevet af Will Smith, kostede 130 millioner dollar at producere og var et stort flop for Columbia Pictures sidste år med en indtjening i USA og Canada på kun 60 millioner dollar.

"Movie 43" vandt den store pris for årets værste film, værste manuskript og værste instruktør.

Filmen består af en række forbundne kortfilm og blandt andre Halle Berry, Hugh Jackman og Kate Winslet er med i filmprojektet.

Politikens anmelder mente heller ikke, at "Movie 43" var nogen succes og skrev i sin anmeldelse, at den kandiderer til "at være den mest platte, infantile og skamløse film i mange år".

Omkring 800 medlemmer af den såkaldte Golden Raspberry Award Foundation kårer vinderne af de årlige priser. Titlen som værste par blev dog i år afgjort af flere end 80.000 stemmer på filmsiden Rotten Tomatoes.

Sædvanligvis møder vinderne ikke op til prisuddelingen, men i 2010 troppede Sandra Bullock alligevel op for at modtage prisen for værste skuespillerinde for filmen "All About Steve". Samme år modtog hun i øvrigt en Oscar for "The Blind Side".

Adam Sandler er en veteran indenfor Razzies-prisuddelingen med flere end 20 nomineringer i sin karriere. I år blev det til syv af slagsen for komedien "Drengerøve 2", men han vandt ikke nogen af priserne.

I 2012 satte han rekord, da han vandt samtlige 10 priser, der blev uddelt, for filmen "Jack and Jill".

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip