William Kvist skifter til Wigan

Den danske landsholdsspiller William Kvist skifter fra Stuttgart til Wigan i den næstbedste engelske række, hvor Kvist har skrevet en etårig kontrakt.

Den engelske klub meddeler på sin hjemmeside, at Kvist har fået lov at forlade Stuttgart på en fri transfer.

- William er en spiller, jeg kender fra min tid i Norge, da Lillestrøm mødte FC København i Royal League-finalen, siger Wigan-manager Uwe Rösler, der har en fortid som træner for Lillestrøm.

- Han er en midtbanespiller på højeste plan på toppen af sin karriere, og vi er meget glade for at have hentet ham, lyder det fra Rösler på Wigans hjemmeside.

Den 29-årige dansker skiftede i 2011 fra FC København til Stuttgart, hvor han havde stor succes i sin første sæson.

Siden røg Kvist ud af holdet, og det var også årsagen til, at han sidste forår prøvede kræfter med engelsk fodbold, da han var udlejet til den daværende Premier League-klub Fulham.

- Han kommer med masser af erfaring og kendskab til sin position og vil selvfølgelig styrke konkurrencen i truppen, siger Uwe Rösler.

William Kvist er i øjeblikket i Helsingør, hvor han sammen med det danske landshold forbereder sig til den kommende uges landskampe mod Tyrkiet og Armenien.

- Jeg har ikke spillet så mange kampe det sidste stykke tid, men jeg holder mig altid i god fysisk form, og jeg føler, at jeg kan give mig selv fuldt ud, sagde han i forbindelse med mandagens træning, hvor han i øvrigt varslede, at et klubskifte var nært forestående.

Kvist bliver den tredje dansker, der har optrådt for Wigan. Stefan Bidstrup var den første i 2000-01, mens Per Frandsen havde et kort ophold i klubben i 2004.