Wimbledon: Wozniacki får store tjekkiske klø

Efter tre flotte og sikre sejre sluttede Wimbledon 2014 mandag eftermiddag for Caroline Wozniacki, der fik stryg af verdens nummer 43 - tjekkiske Barbora Zahlavova Strycova.

Wozniacki er nummer 16 i verden og har de seneste uger spillet rigtig god græstennis, men danskeren var sin modstander underlegen og tabte 2-6, 5-7.

Dermed lykkedes det heller ikke i år for Wozniacki at klemme sig ind blandt de otte bedste i Wimbledon for første gang. Det er fjerde gang i karrieren, danskeren når til 1/8-finalen i turneringen. Det skete også i 2009, 2010 og 2011.

Kampen var den fjerde mellem Strycova og Wozniacki, og de tre første indbyrdes opgør er alle endt med sikre sejre i to sæt til Wozniacki.

Mandagens kamp var dog den første på græs mellem de to, og tjekken havde god grund til at juble efter en nærmest fejlfri indsats.

Wozniacki blev brudt i sit første serveparti, og Strycova øgede straks efter til 3-0. Hun lukkede tilmed første sæt ved at bryde Wozniacki endnu en gang - til 6-2.

Caroline Wozniacki lever normalt meget på stor tålmodighed og få fejl, men mod Strycova virkede planen ikke, for tjekken lavede få fejl og leverede det ene præcise slag efter det andet, hamrede boldene ud i hjørnerne og langs linjerne, og hun gik også frem til nettet med succes.

Strycova formåede at holde sit høje niveau i begyndelsen af andet sæt, mens Wozniacki virkede mere og mere modløs og blev brudt til 1-3.

Men da det så sortest ud, fik Wozniacki chancen for at spille sig tilbage i kampen. Nede 1-3 havde danskeren to breakbolde i Strycovas serv, og anden gang lykkedes det at bryde og reducere til 2-3, hvorefter hun holdt serv rent og udlignede til 3-3.

Og selv om Strycova holdt serv til 4-3, var det pludselig en åben og lige kamp. Wozniacki holdt serv til 4-4, hvorefter tjekken sikkert øgede til 5-4.

Derfor skulle Wozniacki holde serv for at blive i kampen. Hun kom bagud 15-40, men reddede de to matchbolde og vandt siden partiet, hvori Strycova gled og tog sig til lysken.

Tjekken var dog ikke mere mærket, end hun vandt partiet til 6-5 uden at tabe en bold.

Igen skulle Wozniacki serve for at blive i kampen. Strycova tilspillede sig igen matchbolde, men Wozniacki overlevede både nummer tre, fire og fem af slagsen. En dansk dobbeltfejl gav dog tjekken en sjette matchbold, og sjette gang fik hun lukket kampen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip