Wolfsburg dropper træningsanlæg efter Volkswagen-krise

Skandalesagen om snydesoftware hos bilproducenten Volkswagen rammer nu den tyske fodboldklub Wolfsburg.

De tyske medier Bild og Wolfsburg Nachrichten fortæller således tirsdag, at klubben har skrinlagt planerne om at opføre et nyt træningsanlæg, der angiveligt skulle koste mellem cirka 220 og 300 millioner kroner.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Dermed ser de første sportslige konsekvenser af sagen hos verdens største bilproducent nu ud til at ramme danske Nicklas Bendtners tyske klub.

Siden sagen opstod, har der været gisninger om, hvad det ville betyde for Wolfsburg, som har Volkswagen som storsponsor og økonomisk fundament.

Wolfsburg deltager i Champions League i denne sæson for første gang siden 2009, og Volkswagen menes at lægge tæt på 750 millioner årligt i klubkassen som hovedsponsor.

Matthias Müller, som har overtaget chefsædet hos bilproducenten, har tidligere meddelt, at alle virksomhedens investeringer vil blive revurderet, og at processen ikke vil blive smertefri.

Ifølge det tyske fodboldmedie Kicker er Wolfsburg på udgik efter en ny storsponsor, og klubben er tæt på at lande en aftale med Nike.

Ifølge Kicker skulle producenten af sportstøj være villig til at betale cirka 600 millioner kroner årligt i en periode på 10 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip