Woods tager pause på ubestemt tid fra golf på højt plan

Den amerikanske golfstjerne Tiger Woods stopper med at spille golf på konkurrenceplan på ubestemt tid, oplyser han på sin hjemmeside onsdag aften amerikansk tid.

Det er længere tids problemer med ryggen og dårlige resultater, der får den tidligere verdensetter til at sige stop i en periode.

- I øjeblikket har jeg behov for at bruge en masse tid på at forbedre mit spil og bruge tid med de personer, der er vigtige for mig.

- Mit spil og mine resultater er ikke gode nok til at spille golf på konkurrenceplan lige nu, skriver han.

For en uge siden trak Tiger Woods sig fra en turnering på PGA Touren, efter at han blandt andet gik en runde i 82 slag, hvilket var hans dårligste runde nogensinde som professionel.

En klemt nerve i ryggen medførte i 2014 en operation efterfulgt af en tre måneder lang pause fra golf.

Siden har 39-årige Tiger Woods døjet med andre skader, og vejen tilbage har været hård for stjernen, der aldrig har fundet sit gamle topniveau.

I øjeblikket ligger Woods nummer 62 på verdensranglisten. Det er den laveste placering, siden han i 1996 blev professionel.

Den 14-dobbelte majorvinder siger, at han først vil spille turneringer igen, når hans spil er klar til det.

- Jeg vil gerne spille Honda Classic (senere i februar, red.). Det er en turnering i min hjemby (Palm Beach, Florida, red.), og den betyder meget for mig, men jeg vil ikke være til stede, medmindre mit spil er godt nok til det. Det ville ikke være fair over for nogen, lyder det.

Tiger Woods har det seneste år stillet til start ved 11 turneringer på verdensplan. Hans bedste placering i disse turneringer har været en 18.-plads, mens han har måttet trække sig fra tre af dem og misset cuttet i andre tre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip