Wozniacki banker teenager ved Wimbledon

23-årige Caroline Wozniacki var veteranen, da den danske tennisstjerne fredag spillede sig i 1/8-finalen ved grand slam-turneringen Wimbledon.

Det skete med en sikker sejr på 6-3, 6-0 over 16-årige Ana Konjuh fra Kroatien.

Det er fjerde gang i karrieren, at Wozniacki er blandt de sidste 16 spillere på det berømte britiske græs. Men både i 2009, 2010 og 2011 blev 1/8-finalen endestationen for den tidligere verdensetter.

Wozniacki viste som i de to første runder ved dette års Wimbledon ganske solidt spil. Den unge kroat, som debuterede i hovedturneringen i år, leverede fin modstand til at begynde med, og Konjuh viste flere gange, hvorfor hun er en af verdens største talenter.

Sidste år vandt Konjuh, verdens nummer 189, juniorernes Australian Open og US Open, men der er fortsat et stykke vej op for at kunne true verdens nummer 16. Det så man især i andet sæt, hvor Wozniacki hurtigt fik sat Konjuh på plads.

Første sæt var tæt, men Wozniacki fik brudt afgørende til 5-3, og danskeren servede sættet hjem efterfølgende.

Straks i andet sæt fik Wozniacki brudt kroatens serv, og selvom Konjuh i det næste parti havde to break-chancer, så kom Wozniacki foran 2-0. Blandt andet ved hjælp af et par serveesser.

Det blev hurtigt 3-0 med endnu et dansk brud, og så var Konjuh knækket. Og Wozniacki uddelte et såkaldt æg for anden gang i årets Wimbledon. Det gjorde hun også mod israelske Shahar Peer i første runde.

I 1/8-finalen møder Wozniacki enten den andenseedede kineser Li Na eller tjekken Barbora Zahlavova Strycova.

/ritzau/

 

Dagens Gossip